Forumet er midlertidig nede

I forbindelse med en oppdatering av nettsiden etter en krasj i forrige uke, er dessverre forumet vårt midlertidig nede.

Vi håper på at problemet skal bli fikset over helgen.

Beklager ulempene dette måtte med før, og takk for tålmodigheten.

Stefanie Margrethe Stein valgt til redaktør for 9-Posten.

Da 9-posten, Saabklubbens medlemsblad, søkte ny redaktør, hadde jeg lyst til å bidra. Jeg er glad i å skrive, og jeg elsker Saab. Jeg fikk interesse for Saab da jeg var seksten år gammel, av en god kompis som er vokst opp i et Saab-miljø. Jeg har  ikke fylt atten enda, men eier allerede tre Saaber, og for meg er de unike biler.
Jeg heter Stefanie Margrethe Stein, og jeg ønsker å fortsette det gode arbeidet som vår tidligere redaktør, Kjetil Urheim, har gjort. Jeg vil at 9-posten skal være like bra som før, og jeg takker for tilliten jeg har fått fra styret. 
Selv er jeg journalist i lokalavisa i Vestoppland, Oppland Arbeiderblad, samt at jeg også jobber på Montér i Gjøvik. Til høsten starter jeg som industrimekanikerlærling på Øveraasen, som leverer snøryddingsmaskiner til blant annet flyplasser. Jeg går også på skole. Og resten av tiden min bruker jeg på Saab – på å skru bil, i mitt lille verksted på Bøverbru.

Jeg gleder meg til å ta fatt på den store oppgaven. Dette blir så bra.

Har du noen tips til hva jeg bør skrive om? Send meg et tips da vel! 

Stefanie og V4en.

Styret i Saabklubben Gammalsaabens Venner har utnevnt Åse Kleveland til æresmedlem av GSV.

Styrets begrunnelse er at Åse har eid og kjørt samme SAAB Sonett V4 i 53 år, og har fremsnakket SAAB og veteranbil hobbyen på en fremragende måte. I artikkelen i Motor sier Åse at veteranbiler er kulturarv på høyt nivå. Leder Torill Sannes Hanøy var tilstede i Kongsvinger og overrakte diplom og plakett til Åse, når hun hentet Sonetten etter reparasjoner og oppussing.
Her er en link til Åses Facebook side. Link

Åse får plaketten av Torill.

Ikke medlem av klubben? Meld deg inn før 30. juni, og få spesialutgavene 99-Posten og 96&95-posten gratis.

Se video fra Kjetil Urheim: (2) Facebook

Torill Sannes Hanøy gjenvalgt som leder av Saabklubben Gammalsaabens Venner

Torill Sannes Hanøy gjenvalgt som leder av Saabklubben Gammalsaabens Venner på det digitale årsmøte 26. mai. Kasserer Håvard Kvernelv og delelageransvarlig Arne Uno Leirset ble også gjenvalgt
Årsberetning, regnskap og budsjett ble vedtatt uten debatt, det tar vi som et tegn på at foreningen blir drevet bra, og at medlemmene er fornøyde.
Under punktet valg hadde valgkomiteen til tross for iherdig jobbing ingen kandidat til redaktør av medlemsbladet 9-Posten. Avtroppende redaktør Kjetil Urheim har hjulpet GSV med nr 4 2020 og de to første utgivelsene i 2021. Styret og valgkomiteen fikk fullmakt av årsmøte til å jobbe videre med å finne redaktør av 9-Posten.
Kontingenten for 2022 ble uendret på kr 400 pr medlem, og landstreffet for 2022 ble nok en gang lagt til Sandnes. Etter to avlysninger håper vi inderlig at dette treffet kan arrangeres.
Torill takket Bård Austad for arbeidet og engasjementet han har vist som styremedlem etter at sittende redaktør trakk seg fra styret høsten 2020. Og Trond Fjeldberg som etter mange år som revisor fikk avløsning på årsmøte.
Jonny Berger fortsetter som varamedlem til styret og nytt varamedlem er Aslak Wegge. Ny revisor er Morten Kjetlien.
Vi håper at neste årsmøte blir i Rogaland i Pinsen 2022.

INTSAAB 2021 er avlyst

IntSaab 2021 er avlyst. Dessverre må jeg fortelle dere at Saab Club of Finland har tatt en beslutning om å avlyse IntSaab 2021 arrangementet. Det var fortsatt et håp om å klare dette arrangementet, men samtidig ble det for mange spørsmål uten bekreftede svar. Sannsynligvis blir det mulig å reise til Finland i august, men akkurat nå kan ikke Finsk institutt for helse og velferd fortelle oss noe sikkert om begrensninger osv. De har bare forskjellige spådommer. Vi kan ikke engang bekrefte at det blir mulig å kjøpe billett til fergetur fra Stockholm til Turku. Det er rett og slett for mye usikkerhet. Det gode er at en dag vil denne sykdommen bli beseiret og vi har allerede godt forberedt planer for dette arrangementet. Vi fikk så mange påmeldte deltakere at vi vet med sikkert at mange Saab-entusiaster ønsker å besøke arrangementet vårt. Neste luke for arrangementet er fortsatt åpen, men vi ser frem til å annonsere det så snart vi vet det. På vegne av hele IntSaab 2021-teamet takker jeg for at dere støtter oss! År 2021 blir ikke lett å glemme, men en dag i fremtiden skal vi feire IntSaab i Himos!

Oppdatering! Åpen dag blir søndag 02.05

Gran kommune har myket opp koronareglene slik at vi nå kan arrangere Åpen dag som et utendørs arrangement.

På Åpen dag på GSV-lageret selger vi deler til klubbens medlemmer. Selvplukk av deler. Det er praktisk med lomme- / hodelykt.

Åpningstid kl 10.00 fram mot kl 16, avhengig av deltakelse.

Alle må:

  • Registrere seg ved ankomst
  • Bruke munnbind
  • Samt holde tilstrekkelig avstand.

Vi har for tiden ikke tilgang til kontorbygget, slik at vi ikke har tilgang til bl.a. toalettet. Alt vil dermed være utendørs og da kan det f.eks. være praktisk med en klappstol.

Dersom spørsmål, send mail til uno.leir@online.no eller tlf 913 55 101 hverdager klokka 09.00 – 15.00.

Velkommen!

Uno

Årsmøte 2021

Landstreffet 2021 er avlyst

Jeg må nok en gang informeren medlemene om en trist nyhet, styret i GSV ser seg ikke i stand til å arrangere landstreff 2021 pga. Covid 19 restriksjoner. Styret har tatt denne beslutningen sammen med arrangementskomiteen i Rogaland, som sier at de ikke hadde greid å få til et treff med forventet kvalitet og innhold. Ingen felles bespisning, ikke grill kveld (da måtte vi hatt mange griller), og vi måtte hatt en smittevernansvarlig som til enhver tid skulle hatt oversikt over deltakere, med navnelister og når de kom og når de dro.

Styret mener vi ikke kan pålegge en arrangementskomite et slikt ansvar.

Derfor blir det altså ikke noe landstreff i 2021, håper dere har forståelse for det.

Det er forskjell på hvordan lokale C-19 restriksjoner slår ut lokalt, så jeg håper dere får kjørt masse SAAB i sommer. Og at lokalavdelingene eller andre kreative sjeler får til noe lokalt. Og det går jo an å ha garasjemøter en 5 – 6 stk. med god 1 meters avstand.

SAAB hilsen

Tur & Treffansvarlig

Bjørn Palerud