Om GSV

Hva er en Gammalsaab?

Da klubben ble stiftet i 1977 var det kun fokus på totaktere. Etter hvert ble fokus utvidet til alle Saab med frihjul, dvs også alle 95/96 og Sonett, samt de første Saab 99.

Så var det en tid hvor vi sa at Saab eldre enn 21 år omfattes av klubben, så da var til og med Saab 900 og 9000 klubb-biler.

I dag er klubben er åpen for alle med hjerte og interesse for Saab, uansett hvilken årsmodell det er snakk om.

Saabklubben Gammalsaabens Venner (GSV) ble stiftet med hovedformål å sørge for deler til totakterene, og mange av medlemmene hadde totakter som bruksbil. Derfor har klubben gjennom årene bygget opp et betydelig delelager – tilgjengelig for våre medlemmer. Vi har også mange medlemmer som har god teknisk innsikt og villige til å hjelpe andre, slik at vi holder gammalsaabene på veien.

I tillegg til fokus på deler, har vi også lagt betydelig vekt på det sosiale. Som en forhenværende formann sa det: ”Bilene er ikke grunnen til at vi møtes, men en unnskyldning til å kunne møtes!”

GSV arrangerer i hovedsak to treff i året: Landstreff (avvikles normalt i pinsen), og Vintertreff ( på Dagali med isbanekjøring) – slik at vi kan teste ”Vinterbilen” Saab under de forholdene den behersker aller best. Det arrangeres i tillegg lokale treff i regi av lokalavdelingene våre.

Største utflukt til nå var da GSV arrangerte jubileumstur i 1997 – «Saab 50 år på veien» – fra Oslo og Bergen “direkte” til Trollhättan – men VIA Nordkapp. Turen samlet deltakere med og uten familier fra hele verden – 165 biler totalt. Saab-entusiaster fra bl. a. Australia, New Zealand, USA, Israel og mange land fra Europa deltok. Bilene var fra Saab 92B (1955) til de helt siste modellene. Kun en bil måtte bryte!

Har du lyst til å bli medlem? Gå da til GSV > Bli medlem, eller trykk her