Slik legger du inn bilder på forumet

Diskusjoner om forsikring, verksteder, import, dekk, felger, lakk, osv.
User avatar
Eirik
Posts: 469
Joined: 26 Aug 2012, 15:32
Location: Sandnes
Contact:

Slik legger du inn bilder på forumet

Postby Eirik » 06 Nov 2012, 21:09

Hei alle sammen!

For å laste opp bilder må du bruke en ekstern bildeopplastingstjeneste. Her finnes det en lang rekke å velge mellom, se nederst i denne teksten så lister jeg opp noen alternativer.

Denne fremgangsmåten er basert på bildr.no, da denne kanskje er aller enklest å bruke. Selv bruker jeg imgur.com, men dere får selv finne ut hva dere vil bruke.Før dere begynner opplastingen, er det lurt å åpne to faner i nettleseren. En for forumet, og en for bildr.no.

1. Gå til http://www.bildr.no

2. Trykk velg og velg så bildet på pcen din.

3. Trykk last opp. Nå blir bildet lastet opp.

4. Når bildet er ferdig, merker du kodeteksten under følgende skrift "BBCODE med miniatyrbilde til bruk i forum:". Denne teksten ser ut omtrent som følger (bare uten *) [*url=http://bildr.no/view/201307194][*img]http://bildr.no/thumb/1307194.jpeg[/img][/url]

5. Denne kopierer du inn i teksten din. (Ofte skal en ta flere bilder samtidig, da er det en fordel å bruke to faner i nettleseren, en på forumet og en på bildr.no)

Lykke til, og ta kontakt om du ikke får dette til så skal jeg prøve å hjelpe deg 8-)Øvrig:
Dette er en vanlig måte for opplasting av bilder på et forum.
Det kan kanskje virke litt tungvint når en gjør dette for første omgang. Det kommer man fort over. Jeg har gjort dette en gang med stoppeklokke; jeg rakk da å laste opp 4 bilder (på ~150kb / stykk) til bildr.no og legge disse inn i innlegget mitt før det var gått 1minutt, så det skal ikke ta så lang tid :)


Hvorfor har vi ikke direkteopplasting til forumet?

- Det finnes andre løsninger, som bl.a. gjør det mulig å laste opp direkte til forumet, men dette ville i praksis blitt mye vanskeligere for vanlige folk å håndtere, så dette er foreløpig utelukket.
- Bilder krever mye lagringsplass, som GSV da må betale for.
- Dersom GSV selv sitter på alle opplastede bilder, har vi også det hele og fulle ansvaret dersom disse skulle komme bort.

Jeg jobber med å se på andre muligheter, og dersom andre løsninger dukker opp kommer dette til å bli annonsert. Inntil vi eventuelt velger en annen løsning, håper jeg forumets medlemmer kan være med å gi denne løsningen en sjanse :)


Noen eksterne opplastingstjenester:
http://www.forumbilder.se
http://www.bildr.no
http://www.imgur.com
http://www.photobucket.com
http://www.flickr.com
90 -86 | 99 T16 prosjekt | 95 V4 prosjekt

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests