SALT!

Her diskuterer vi alt som ikke faller under de andre kategoriene.
Brukeravatar
Henning
Innlegg: 2989
Registrert: 28 okt 2012, 17:51
Sted: Nesodden
Kontakt:

SALT!

Legg innav Henning » 06 jan 2014, 20:18

I dag på vei hjem fra jobb måtte jeg kjøre bak en bil som skrapte og saltet. MEN det eneste den skrapte var asfalt så det sto gnist lang vei, og salt på allerede våt vei. Møtte 2-3 andre biler som også lagde gnister og saltet. Været var 2 pluss og prognosene er 4-6 varmegrader utover kvelden.

HVORFOR!?? Er det ikke bedre å ha en fast avtale slik at de får noen kroner uansett vær? skjønner at gutta / firmaene må tjene inn på HVER mulige måte da det er dårlig vinter, men for et sløseri og miljøfientlig drit.

Bor rett ved veien så ser bilene hele dagen dersom det har vært tilløp til ett fnugg i luften, det kan fint gå mellom 2-4 bilen forbi meg i løpet av kvelden.

Dagens irritasjon.

Bilde
Saab 92B 1955(X) / Saab 95 1971(DEN BLÅ!) / Saab 9-3t 2003 (dritbil) / Kawasaki 750 cafe Racer / BMW f650GS

Brukeravatar
kanonjon
Innlegg: 1055
Registrert: 03 nov 2012, 20:35
Sted: Arendal
Kontakt:

Re: SALT!

Legg innav kanonjon » 06 jan 2014, 20:34

Unnskyld mitt språkbruk, dere er advart!

Salt er noe SATANS DRITT! Dette gir en falsk trygghet, ødelegger bilene våre og skaper problemer for naturen langs etter der det saltes.

Hadde folk lært seg å bruke litt vett, kjøre etter forhold og føre og brukt noen kroner ekstra på gode dekk (Men det er jo vanskelig, for den gjennomsnittelige nordmann er en gjerrigfant) så hadde det strengt talt ikke vært behov for salting her i landet.

Dette er prisen for vi som tar kjøring seriøst betale for! :cry:

Vidarhs
Innlegg: 265
Registrert: 11 des 2013, 19:48
Sted: Eidsfoss,vestfold
Kontakt:

Re: SALT!

Legg innav Vidarhs » 06 jan 2014, 20:46

Kan bare si meg enig! Mange stygge møte ulykker i det siste.tror vi kjører på våte,bare veier.saltes på kvelden,regner bort i løpet av natta,og underkjølt islag på morningen. bedre med hyppigere friksjons-målinger,og strøing ved behov.Morsommere og mer lærerikt å kjøre bil før!

Brukeravatar
Hjelle
Innlegg: 321
Registrert: 02 sep 2012, 11:05
Sted: Sunnmøre
Kontakt:

Re: SALT!

Legg innav Hjelle » 10 jan 2014, 00:13

Er stort sett enig i at salting er ein uting, og at vi i monge tilfelle kunne klart oss med strøing.
Men realiteten er at det vert salta, og det vert salta på egne værprognoser, ikkje etter værmeldinga på Dagsrevyen. I mitt virke som yrkessjåfør opplever eg stadig at lufttemperaturen er 3-4 grader på tidlig kveld, men gjerne en lavare tempratur i asfalten og med dalande temperatur utover kvelden tilseier all erfaring at det somregel vert glatt føre iløpet av natta. Tenk også på alle betongkonstruksjonar som vi køyrer over, desse kan gjerne ha isdekke på 3-4 varmegrader... For min eigen del må dei gjerne salte slik at en unngår svart is og underkjølt regn, men problemet oppstår jo når folk går utifrå at en har same friksjon mot vegbana på vinteren som på sommaren. Folk har for dårlig tid idag, og slår ikkje ned på farta når det er nødvendig, og det er nok desverre mykje av grunnen til att det vert salta som aldri før. I realiteten kan vi nok seie at det også idag vert salta/strødd ved behov, forskjellen er vel berre at det vert salta FØR "kaoset" er eit faktum. Eg har sagt det før og seier det igjen, å være brøytebilsjåfør er ein utakknemlig jobb som eg aldri i verden skulle ville ha.

En annen ting er som du nemner Henning at fuksjonskontraktene er slik at en får betalt pr. mil med strøing/salting, og at en dermed kan være frista til å utføre meir strøing/salting enn det som er nødvendig. Men det med salting er en vitenskap det også, høyrde ei historie der enteprenøren som hadde ei viss strekning skrudde ned mengda salt slik at han skulle klare seg en heilt rundtur utan å etterfylle. Resultatet der vart at det vart glatt, jækla glatt. Heldigvis var det nokon som hadde hatt roda før som fatta misstanke, og etter en fikk justert spredaren til rette saltløysinga kunne en også klare seg med mindre salt totalt sett.
M91 900 Turbo 16 // M04 9⁵ Aero // M11 9⁵ 2.0T BioPower XWD // SAAB-ANDAN - en del har den


Gå tilbake til «Off topic»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest